Klachten en behandeling

De meeste klachten die een chiropractor behandelt, betreffen rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen komen veel voor. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen met een chiropractische behandeling.

Ook vrouwen met lage rugpijn tijdens de zwangerschap of menstruatie kunnen baat hebben bij chiropractische begeleiding. Tevens kunnen huilbaby’s en klachten als bedplassen bij kinderen in veel gevallen met succes behandeld worden.

Vaak geeft chiropractie resultaten waar andere methoden geen verlichting brengen. Klachten buiten de wervelkolom kunnen eveneens behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten. Zelfs kan bij artritis pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten bereikt worden met behulp van een chiropractische behandeling.

Omdat de organen en weefels in het lichaam een ongestoorde zenuwtoevoer nodig hebben voor een juist functioneren, is het niet moeilijk te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij ‘vagere’ klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid; niet zelden is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen.