Baby’s en kinderen

Voor kinderen en zelfs baby’s is het goed om regelmatig naar een chiropractor te gaan. Bij klachten die onverwachts opkomen, is een val of ongelukje tijdens het spelen een veelvoorkomende oorzaak van concentratieverlies, hoofdpijn en tal van andere klachten.

Bij baby’s kan een bevalling met vacuümpomp, stuitligging of een zware bevalling leiden tot kwetsuren in de nek of hoge rug. Huilbaby’s of koliekklachten zijn soms eenvoudig te verhelpen door een chiropractor.

Klachten verschijnen soms pas jaren later. Ook een relatief kleine val kan zorgen voor een verstoring in de doorstroming van de zenuwimpulsen. Klachten of problemen kunnen zich dan overal in het lichaam voordoen.

Daarom is het is belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd regelmatig (ieder half jaar) een preventief bezoek aan de chiropractor brengen.

Intens en veel huilen (zgn. huilbaby ), onrustig, schrikachtig, voorkeurshouding (hoofd/bekken), slaapproblemen, overstrekken, drink-/ zuigproblemen, veelvuldige oorontstekingen, vertraagde ontwikkeling (mn. grove motoriek), constipatie, bedplassen, astma en hyperactiviteit. Allen zijn voorbeelden van vaak goed te behandelen klachten bij baby’s en kinderen.